Agenda 2013

12 januari hielden we de inmiddels traditionele nieuwjaarsreceptie in onze kantine.
Er waren niet genoeg stoelen, zo druk was het er.

2 maart werd voor het tweede jaar een cursus tuinieren voor beginnende tuinders gegeven.
Deze cursus werd gehouden in de Wende en werd gegeven door Kees van Vliet.

16 maart werd de cursus snoeien van fruitbomen gegeven door Jan van Woudenberg van de Fa. Oudenbosch uit Kommerzijl. De cursus werd gegeven in de kantine en na de pauze voortgezet op de tuinen voor het praktijkgedeelte.

23 maart en 6 april was de levering van de bekende compost uit Gaarkeuken. In totaal 7 vrachten, zo'n 175 ton, is er gebracht en door de tuinders binnen de kortste keren ook weer weggekruid.

29 en 30 maart gemeentelijke compostdagen. Vrijdagochtend 11 uur gestart door wethouder Jan Seton die heeft geholpen met compost scheppen. Deze GFT compost wordt elk jaar gestort op onze parkeerplaats en is bedoeld voor de wijkbewoners. Wat er overblijft is voor onze tuinders, dat was heel wat dit jaar, zeker 20 ton.

17 april zijn de 30 bomen langs het hoofdpad gekapt. Om 7.30 uur begonnen de twee mannen van de Firma van der Wal uit Grou. Om 12.30 uur ging de laatste boom om.

17 augustus werd de jaarlijkse Open Dag gehouden. Weer met tientallen bezoekers uit de wijk. Er waren weer lekkere exotische gerechten te krijgen, bijenprodukten en groenten. Voor de kinderen was er een springkussen.

28 oktober trok er een zware storm over het noorden van ons land. Op ons complex was er veel schade: kassen waren om gewaaid of in elkaar gestort, huisjes lagen compleet ondersteboven of in de sloot.