Agenda 2014, ons 7e lustrum!

11 januari hielden we de inmiddels traditionele nieuwjaarsreceptie in onze kantine. Het was zeer gezellig, met glühwein, warme chocolademelk en heel veel lekkere hapjes.

8 maart werd voor het derde jaar een cursus tuinieren voor beginnende tuinders gegeven. Ook deze keer werd hij gehouden in de Wende en weer gegeven door Kees van Vliet.

29 maart en 5 april was de levering van de bekende compost uit Gaarkeuken. In totaal 7 vrachten, zo'n 175 ton, is er gebracht en door de tuinders binnen de kortste keren ook weer weggekruid.

12 april hielden we Boomplantdag. Kees van Vliet had 35 wilgen gekregen van de jubilerende Rijks Universiteit.
Die hebben we met een enthousiaste groep langs het hoofdpad gepoot.

24 mei stonden we met een kraampje op de Meimarkt bij het Vinkhuys. We hebben er plantjes verkocht ten bate van het Bembakery projekt in Malawi.

23 augustus was het grote Lustrumfeest. Leden en oud-leden werden welkom geheten bij het hek, het hele terrein was versierd. Kinderen gingen leuke kleifiguren maken en minituintjes met hulp van een medewerkster van Tuin in de Stad. In de kantine was een doorlopende presentatie van foto's vanaf het allereerste begin tot nu.
Er werd een lezing gehouden over Gezond Tuinieren, door Janneke Tops. Een succes getuige het steeds groeiende aantal toehoorders. En er was een buffet van warme en koude gerechten, ingebracht door onze eigen leden!
Heerlijk en fantastisch. Het feest werd besloten met muziek van dj Meneer Jansen. Een pracht feest.

18 oktober was er het pompoenfeest. Leden waren al maanden in de weer met het kweken van pompoenen. Een deskundige jury beoordeelde de pompoenen en pompoengerechten in 5 categoriën: de grootste, de zwaarste, de mooiste, de mafste en de lekkerste. Weer een goed feest.

29 oktober begon de firma Beukema met uitbaggeren van de sloten op ons terrein. Een klus die een week heeft geduurd.